Отже, щоб зварити буряки набагато швидше, потрібно:
- Вибирати сорти з тонкою шкіркою середнього розміру;
- Додавати при варінні олію;
- Не чистити шкірку і не відрізати хвостик;
- Додати ложку цукру, через що вода стане м’якшою, а час приготування буряків скоротиться.
До речі, цукор ще й надасть буряку приємного солодкуватого смаку.
Спосіб швидкого приготування буряків
Швидко приготувати буряк допоможе скороварка. Буквально знадобиться 20-30 хв. Але не у всіх вдома є скороварка, тому розповімо про інші способи швидкого приготування буряка.
Отже, для швидкого приготування коренеплоду його потрібно опускати не в холодну воду, а в окріп. Така маніпуляція допоможе зварити досить великі овочі за годину.
Зменшити час допоможе і приготування на великому вогні. Каструлю кришкою не накривають. Після 15-20 хвилин сильного кипіння буряки потрібно поставити на 10 хвилин під крижану воду.
Якщо у вас є мікрохвильова піч, то улюблений коренеплід можна приготувати в ній. Для цього ретельно вимиті буряки потрібно покласти в поліетиленовий пакет. Налити 100 мл води. Зав’язати пакет та зверху зробити кілька невеликих отворів. Потужність для приготування буряка необхідно виставити на 800 Вт. За 5-12 хвилин буряк буде готовий.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити свіжість курячих яєць.