Щоб не витрачати час на роздуми, можна провести простий тест, для якого знадобиться лише один інгредієнт та, природно, яйця.
Візьміть воду та наповніть склянку, а потім опустіть яйце і спостерігайте за реакцією.
Свіже яйце залишиться лежати на дні склянки чи іншої ємності. Якщо яйцям виповнилося 7 днів від «роду», вони будуть розташовуватися під кутом, причому плоским кінцем вгору.
Якщо ж яйце піднялося вгору, то це свідчить про те, що воно вже не свіже і зберігається понад три тижні. Повітряна камера яйця досягла такого розміру, що воно легко спливло.
Про те, що яйце вже досить полежало, можуть свідчити і «хлюпаючі» звуки, які чути, якщо ви похилитаєте яйце.
Звичайно, від вживання такого продукту краще відмовитися, але при бажанні та ретельній перевірці запаху та консистенції його можна використовувати для випікання улюбленого пирога або кексу.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як краще зберігати яйця.