П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНебезпечно для здоров'я: названі найшкідливіші та отруйні частини курки – не здумайте...

Небезпечно для здоров’я: названі найшкідливіші та отруйні частини курки – не здумайте це їсти

Этот материал также доступен на русском языке
Курятина – найпопулярніше м'ясо серед українців, особливо у пенсіонерів. Магазинна курка швидко готується, вона м'яка і найголовніше доступна ціна, хоча останнім часом вартість цього продукту харчування значно збільшилася.

Але розмова не про ціну, а про те, які частини курки ні в якому разі не можна їсти, інакше проблем зі здоров’ям не уникнути.

Найбільш шкідливими частинами курки є легені, гузка (хвостик) та голова.

Так, у легенях багато паразитів та бактерій. Навіть після обробки високою температурою вдається видалити лише частину їх, які чутливі до високих температур. Але є також чимало стійких до високих температур бактерій, які накопичуються у легенях. Потрапивши до організму людини, вони легко викликають нездужання.

Також багато паразитів і бактерій є і в курячій гузі – тій частині тіла, звідки птах виділяє фекалії. Якщо з’їсти багато курячих гузок, можна завдати шкоди своєму організму. Так що, якою б смачною не була ця частина курки, заради власного здоров’я краще їсти її менше. А ще, в гузі міститься висока кількість жиру і токсичних елементів, що негативно впливає на здоров’я.

Якщо говорити про голову курки, то в ній можуть накопичуватися шкідливі речовини, які при приготуванні нікуди не випаровуються, а разом з м’ясом потрапляють в організм людини. Звичайно, вживання однієї-двох курячих голів не матиме жодного ефекту, але надмірне споживання загрожує.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні