Інгредієнти:
- картопля — 1 кг,
- кукурудзяна крупа (дрібний помел) — 100 г,
- пшеничне борошно — 15 г,
- яйця – 2 шт.,
- масло вершкове — 120 г,
- бринза — 100 г,
- сіль та перець — за смаком.
Приготування:
- Картоплю відварити до готовності, очистити і натерти на великій тертці в глибоку миску.
- До картоплі додати яйця, борошно та кукурудзяну крупу (70 г).
- Інгредієнти посолити та перемішати до однорідної маси.
- Форму для випікання (22 см у діаметрі) змастити вершковим маслом (20 г) і посипати кукурудзяною крупою (30 г).
- Викласти картопляну масу, розрівняти та зробити на поверхні смужки вилкою.
- Випікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.
- Для приготування соусу в сотейнику розтопити вершкове масло та покришити бринзу. Акуратно перемішати і зняти з вогню, шматочки бринзи не повинні повністю розчинитися.
- Готову страву дістати з духовки, нарізати на шматочки та подавати із соусом.