П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКартопляний пиріг з бринзою - рецепт приготування

Картопляний пиріг з бринзою – рецепт приготування

Этот материал также доступен на русском языке
З картоплі можна приготувати безліч смачних страв – серед яких картопляний пиріг. Він виходить, ніжним, смачним та ситним.

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг,
  • кукурудзяна крупа (дрібний помел) — 100 г,
  • пшеничне борошно — 15 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • масло вершкове — 120 г,
  • бринза — 100 г,
  • сіль та перець — за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю відварити до готовності, очистити і натерти на великій тертці в глибоку миску.
  2. До картоплі додати яйця, борошно та кукурудзяну крупу (70 г).
  3. Інгредієнти посолити та перемішати до однорідної маси.
  4. Форму для випікання (22 см у діаметрі) змастити вершковим маслом (20 г) і посипати кукурудзяною крупою (30 г).
  5. Викласти картопляну масу, розрівняти та зробити на поверхні смужки вилкою.
  6. Випікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.
  7. Для приготування соусу в сотейнику розтопити вершкове масло та покришити бринзу. Акуратно перемішати і зняти з вогню, шматочки бринзи не повинні повністю розчинитися.
  8. Готову страву дістати з духовки, нарізати на шматочки та подавати із соусом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні