Через крохмальний клейстер, який міститься у рисі, плов часто виходить більше схожим на в’язку кашу. Виправити ситуацію можна замочуванням крупи у воді.
Для замочування підходить гаряча (близько 60 градусів) вода. Але в жодному разі – не окріп.
Рис замочують у воді на 1,5-4 години, залежно від сорту. При цьому воду потрібно добре посолити. Вся справа в тому, що саме солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль із рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним.
Позбутися крохмальної пудри можна і в холодній воді, але тоді доведеться перетирати рис руками, а за таких маніпуляцій він може просто поламатися і набрати зайву вологу.
Тому для приготування розсипчастого рису для плову крупу потрібно замочити в солоній воді.
Також замочування рису допомагає позбавитися шкідливих хімікатів, які використовувалися при його вирощуванні чи зберіганні. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак і хвороби серця та судин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні рису додають оцет.
Вартість вантажоперевезення - одне з ключових питань для будь-якого бізнесу, який потребує доставки товарів чи…
Щоб одержати якісні плоди солодкого перцю, необхідно видаляти перші квітки. Це дає можливість розвитку вегетативної…
4 травня лише у деяких областях України очікується прохолодна чи холодна погода, переважно без опадів.
Чи будуть у цей день геомагнітні коливання?
Приготуйте смачний торт просто, швидко та без використання духовки. Дуже простий рецепт.
Що трапилося з Анною Підвербною після того, як її вилучили з родини. Де зараз дівчинка.