П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо рис замочують у солоній воді – кулінарна хитрість досвідчених господинь

Навіщо рис замочують у солоній воді – кулінарна хитрість досвідчених господинь

Этот материал также доступен на русском языке
З рису можна приготувати безліч різних страв, але найсмачніший – плов, який ідеально доповнить не лише обідній стіл, а й святковий. Головне правильно його приготувати, а точніше підготувати рис.

Через крохмальний клейстер, який міститься у рисі, плов часто виходить більше схожим на в’язку кашу. Виправити ситуацію можна замочуванням крупи у воді.

Для замочування підходить гаряча (близько 60 градусів) вода. Але в жодному разі – не окріп.

Рис замочують у воді на 1,5-4 години, залежно від сорту. При цьому воду потрібно добре посолити. Вся справа в тому, що саме солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль із рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним.

Позбутися крохмальної пудри можна і в холодній воді, але тоді доведеться перетирати рис руками, а за таких маніпуляцій він може просто поламатися і набрати зайву вологу.

Тому для приготування розсипчастого рису для плову крупу потрібно замочити в солоній воді.

Також замочування рису допомагає позбавитися шкідливих хімікатів, які використовувалися при його вирощуванні чи зберіганні. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак і хвороби серця та судин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні рису додають оцет.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні