Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 1/2 склянки,
- окріп – 1/4склянки,
- шампіньйони – 2-3 шт.,
- цибуля ріпчаста 1 шт.,
- часник – 1-2 зубчики,
- картопля – 1 шт.,
- зелень, сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- Вівсяні пластівці залити окропом і залишити набухати на 20 хвилин.
- Картоплю очистити, натерти на дрібній тертці і віджати від зайвої рідини.
- Ріпчасту цибулю, петрушку та кріп дрібно порубати.
- Шампиньйони дрібно нарізати, а часник пропустити через прес.
- Додати до вівсянки всі інгредієнти, перемішати, посолити та поперчити.
- Зліпити з маси, що вийшла, котлети.
- Обсмажити їх до рум’яної скоринки з кожного боку на розігрітій сковороді.
- Вівсяні котлети накрити кришкою і готувати на повільному вогні ще 5-8 хвилин.