Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на понеділок, 27 лютого: зверніть увагу на здоров'я

Магнітні бурі на понеділок, 27 лютого: зверніть увагу на здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на високому рівні..

У понеділок, 27 лютого, на Землі очікується помірна магнітна буря рівня G2.

Магнітна буря такої сили може бути причиною відключення радіозв’язку, збоїв у роботі енергосистем, а також вплинути на маршрути міграцій птахів та тварин. Також магнітна буря такого рівня може вплинути на здоров’я метеозалежних людей і людей із серцево-судинними захворюваннями. Тому цього дня їм слід приділити особливу увагу своєму здоров’ю.

Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на високому рівні. За останню добу на Сонці відбулися два спалахи класу С і два спалахи класу М, максимальним з яких був спалах класу М6,35.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М6,35 може викликати помірний рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у понеділок геомагнітне поле буде від нестабільного до сильного штормового рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху класу X.

Сонячна активність на 27 лютого:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 40%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 25%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 65%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 15%
  • Кількість сонячних плям – 69.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Що зробити, щоб краще почуватися під час магнітних бур

У моменти надмірної активності сонця у магнітному полі Землі відбуваються сильні зміни. Це і є магнітна буря. Багато людей у такі періоди відчувають різні неприємні відчуття.

Загалом магнітні бурі відчувають близько 15% жителів планети. Найбільш сильно фізичний стан людей страждає через добу чи дві після цього явища.

Що робити під час бурі

Існують загальні правила, що допомагають впоратися із цим природним явищем:

  1. Перед початком магнітної бурі можна випити 1 таблетку аспірину, щоб зняти біль та знизити в’язкість крові.
  2. Людям, які страждають на головні болі та дратівливістю на тлі активності сонця (як правило, жінкам) варто прийняти валеріану або будь-який інший натуральний заспокійливий засіб.
  3. У рамках лікування аритмії або ішемічної хвороби, а також після перенесених інфарктів та інсультів під час бурі обов’язково потрібно дотримуватися всіх призначень лікарів та мати під рукою необхідні ліки.
  4. Краще переносити бурю на свіжому повітрі, зменшуючи ймовірність виникнення задишки.
  5. При хронічних захворюваннях потрібно розібратися, коли самопочуття стає гіршим (під час, напередодні або після бурі) та залежно від цього вживати додаткові медикаменти (за рекомендацією лікаря) або збільшити дозування препаратів, що вже приймаються.
  6. У несприятливі дні слід зменшити кількість калорій у їжі приблизно на 1/3, обмежити вживання вуглеводів та жирів.
  7. Для зниження метеочутливості необхідно забезпечити достатню тривалість сну (7-8 годин).
  8. Для підвищення захисних властивостей організму можна проводити гартування шляхом контрастного душу, обливання холодною водою, відвідування сауни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні