Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 25 лютого

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 25 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста шістдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля ворог і надалі зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби наші захисники відбили близько 70 атак противника на зазначених напрямках.

Російські окупанти завдали 27 авіаційних ударів і здійснили 75 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Вкотре постраждали міста, села та мирні люди.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник продовжує зберігати військову присутність поблизу державного кордону України, проводить підготовку своїх резервів, проте ознак формування їм наступальних угруповань не виявлено. Водночас протягом доби ворог здійснив мінометний та артилерійський обстріл населених пунктів Михальчина Слобода Чернігівської області; Юнаківка, Водологи та Бояро-Лежачі Сумської області, а також райони 23 населених пунктів у Харківській області, серед них: Лемищино, Олександрівка, Стариця, Вовчанськ, Ольховатка, Огірівця та Бологівка.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник намагався покращити тактичне становище в районі Масютівки, а також вибити наші підрозділи із Серебрянського лісництва. Обстріляв із артилерії райони 17 населених пунктів. Зокрема, під вогневий вплив потрапили Гряниківка, Куп’янськ та Берестове Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Діброва та Білогорівка у Луганській області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ, здійснив кілька безуспішних атак поблизу населених пунктів Берхівка, Іванівське та Північне Донецької області. Ворог активно проводить повітряну розвідку для коригування вогню артилерії. Обстріли зазнали 16 населених пунктів, зокрема, Спірне, Веселе, Іванівське, Бахмут, Курдюмівка та Озаранівка Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Мар’їнка. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано у 17 населених пунктах. Серед них – Авдіївка, Водяне, Пречистівка, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали 20 населених пунктів, зокрема, Времівка та Новопіль Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Оріхів та Білогір’я у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупантів постраждали 34 населені пункти Херсонської області. Серед них Дудчани, Берислав, Садове, Качкарівка, Антонівка та Херсон.

На тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники обшукують будинки та вилучають човни та інші плавзасоби.

Раніше такі дії робилися перед відходом із правобережної частини Херсонської області та для проведення диверсійних дій.

Знищивши понад 80% житлового фонду Маріуполя Донецької області, ворог пропонує жертвам цих бомбардувань отримати житло у новобудовах на околицях зруйнованого міста.

Втім, розраховуючи на те, що разом із житлом було знищено документи, що підтверджують право власності, окупанти цинічно висувають обов’язкову умову їхньої наявності для отримання нового житла.

У Чеченській республіці Російської Федерації триває примусова мобілізація.

Для запобігання можливому дезертирству мобілізованих з фронту чи саботажу, 23 лютого цього року на Бахмутський напрямок було додатково відправлено до 200 поліцейських із полку спеціального призначення “Ахмат”.

Протягом доби підрозділи Сил оборони знищили 1 ударний гелікоптер Мі-24 та 4 ворожих БПЛА (1 типу «Орлан-10», 1 – «Зал» та 2 – «Ланцет-3»).

Українська авіація завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 2 удари – по зенітно-ракетних комплексах на вогневій позиції. Наші артилеристи та ракетники вразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника та 3 боєприпаси.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні