Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні оновили список громад, де виплачуватимуть допомогу внутрішньо переміщеним особам

В Україні оновили список громад, де виплачуватимуть допомогу внутрішньо переміщеним особам

Этот материал также доступен на русском языке
Мінреінтеграції регулярно оновлює Перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). На основі цього документа внутрішньо переміщеним особам провадяться виплати.

Пресслужба Мінреінтеграції повідомляє, що Наказом від 9 лютого 2023 року № 41 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані РФ.

Таким чином, в оновлений Перелік територій можливих та активних бойових дій увійшли населені пункти у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській, Запорізькій областях.

Зазначимо, що право на виплати мають особи, які виїхали із населених пунктів, включених до переліку як території:

1) можливі бойові дії;

2) активні бойові дії;

3) тимчасово окуповані РФ, у яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) чи тимчасової окупації Росії.

Якщо ви зареєстровані в будь-якій із зазначених областей, але ваша територія відсутня у цьому переліку, рекомендуємо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто чи через гарячу лінію) та уточнити інформацію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні