Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниБайден приїхав до України: президент США назвав головну мету Путіна у війні...

Байден приїхав до України: президент США назвав головну мету Путіна у війні та пообіцяв нову допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Президент США Джо Байден прибув до Києва. Це перша поїздка американського лідера до України від початку його каденції. Байден пообіцяв Україні новий пакет військової допомоги від США вартістю $500 млн., а також назвав головну мету Путіна у війні з Україною.

“Це найбільша наземна війна в Європі за три чверті століття. І ви в ній досягли успіху, всупереч усім очікуванням, крім ваших власних. І я впевнений, що ви і надалі перемагатимете”, – заявив Джо Байден на брифінгу в Києві.

За словами Байдена, великим викликом для американської адміністрації стало налагодження міжнародної коаліції на підтримку України.

“Ми побудували коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану по всьому світу, куди входить понад 50 країн”, – сказав президент США.

Також Байден назвав головну мету Путіна у війні в Україні. За словами президента США, Україну ще чекає багато важких днів, тижнів і років, а мета Путіна – “стерти Україну з карти”.

Американський президент вважає, що військова кампанія Путіна провалюється, а російські війська втратили половину територій, які вони захопили і зазнають тяжких людських втрат, а багато хто їде і не повернуться, тому що не бачать у Росії майбутнього.

“Російська економіка падає, вона ізольована і стикається з труднощами”, – наголосив президент США і додав, що раніше Україна була слабкою, а Захід розділений, і на цьому ґрунтувався розрахунок Путіна.

Але тепер увесь світ об’єднався, щоби допомогти Україні.

Джерело: РБК

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні