Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовини362 дні війни: у Генштабі повідомили про ситуацію на фронті на ранок...

362 дні війни: у Генштабі повідомили про ситуацію на фронті на ранок 20 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста шістдесят друга доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби противник завдав 10 ракетних і 25 авіаційних ударів (Луганська, Донецька та Запорізька область). Здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Є поранені та загиблі серед цивільного населення.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки оккупантів у районах населених пунктів Гряниківка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Васюківка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут та Іванівське Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Минулої доби ворожим обстрілам зазнали райони населених пунктів Карповичі, Тимоновичі, Янжулівка Чернігівської області; Бунякіне, Атинське, Стукалівка, Запсілля та Покровка – Сумській, а також Стрілка, Стариця, Вовчанські Хутори, Будівка на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли населених пунктів Кам’янка, Колодязне, Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Берестове, Первомайське Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Діброва, Білогорівка в Луганській області та Білогорівка та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстріляли Васюківку, Берхівку, Бахмут, Іванівське, Білу Гору, Олександро-Шультино, Курдюмівку, Озарянівку, Майорськ і Нью-Йорк. Крім того, противник застосував армійську авіацію для завдання удару в районі Бахмута.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах окупанти обстріляли з артилерії населені пункти Новобахмутівка, Веселе, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка, Вугледар, Богоявлен Несумне Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали райони населених пунктів Новосілка та Новопіль Донецької області та Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, Новоандріївка та Щербаки – Запорізька.

На Херсонському напрямку вогневий вплив зазнали Херсон, Бургунка, Тягинка, Антонівка Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області. Постраждали мирні люди.

Російські окупанти всіма способами чинять тиск на громадянське населення на тимчасово захоплених територіях.

В окремих населених пунктах Херсонської області загарбники облаштовують місця в адміністративних будинках для незаконного утримання громадян України, підозрюваних у співпраці з Силами оборони та за проукраїнську позицію. Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, 7 – по зенітно-ракетних комплексах на вогневих позиціях, а також ще 2 удари – по інших важливих об’єктах противника. Також наші захисники збили ворожий літак Су-25, 2 безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10» та 2 дрони-камікадзе типу «Ланцет-3». Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили батарею реактивних систем залпового вогню супротивника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні