Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 1 березня – Всесвітній день імунітету та День...

Цей день в історії: 1 березня – Всесвітній день імунітету та День компліменту

Этот материал также доступен на русском языке
1 березня – 60-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 305 днів. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день компліменту, День передчуття тепла, Всесвітній день імунітету, День боротьби з наркобізнесом, Всесвітній день цивільної оборони, День «Нуля дискримінації», День поінформованості про аутоагресію.

Щороку першого дня весни відзначається Всесвітній день імунітету. Дата встановлена медичною громадськістю з ініціативи Всесвітньої Організації Охорони здоров’я (ВООЗ) у 2002 році. Мета цього дня полягає у залученні широкої суспільної уваги до проблем, пов’язаних із поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням та зміцненням імунітету в цілому.

Також 1 березня – Всесвітній день цивільної оборони. Дата встановлена з метою пропагування знань про цивільну оборону та підняття престижу національних рятувальних служб. День 1 березня було обрано невипадково. Саме цього дня набув чинності статут МОЦО (Міжнародна організація цивільної оборони), який схвалили 18 держав.

День “Нуля дискримінації” вперше святкували 1 березня 2014 року. Підтримка Дня “Нуля дискримінації” створила глобальний рух солідарності, щоб покласти край будь-якій дискримінації, яка, як і раніше, широко поширена. “Дискримінація є порушенням прав людини і не повинна залишитися без відповіді, — сказав тодішній генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Мун, — Кожна людина має право жити з повагою та гідністю”.

День компліменту — щорічне свято, яке відзначається у всьому світі 1 березня. Вперше його святкували 2001 року в Нідерландах. Цей день — чудова нагода сказати своїм близьким, друзям чи колегам, наскільки ви пишаєтеся ними, підтримуєте їх захоплення. Вам не потрібно створювати щось грандіозне, досить просто похвалити людину за виконану роботу чи помітити позитивні зміни у ній. Просто посміхніться касиру в магазині, подякуйте за приємну поїздку таксисту, і це, безумовно, підніме настрій співрозмовника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні