П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: Міжнародний день оптиміста та День білого ведмедя

Цей день в історії: Міжнародний день оптиміста та День білого ведмедя

Этот материал также доступен на русском языке
27 лютого – 58-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 307 днів. Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день оптиміста, День білого ведмедя, День Покемона, Всесвітній день, День поінформованості про аносмію.

Міжнародний день оптиміста

Всі ми знаємо, що залежно від того, як люди сприймають навколишній світ, вони поділяються на оптимістів, реалістів та песимістів.

Оптиміст – це людина, яка сприймає події оптимістично, в позитивному світлі і вірить, що вихід завжди є із самої, начебто, безнадійної ситуації. Для оптиміста світ чудовий і сповнений яскравих позитивних фарб. Він у всьому бачить світлі сторони та переваги, не звертаючи уваги на недоліки та труднощі, а також завжди впевнений у кращому майбутньому.

У філософії оптимізм асоціюється з Готфрідом Лейбніцем, який вважав, що ми живемо в “найкращому з усіх можливих світів”.

Приклад оптимізму і песимізму – це судження про склянку, заповнену водою наполовину. Оптиміст вважає, що така склянка наполовину повна, а песиміст – що склянка наполовину порожня.

Міжнародний день білого ведмедя

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день полярного ведмедя (International Polar Bear Day), або День білого ведмедя. Основна мета – поширення інформації про полярних ведмедів та привернення уваги суспільства до необхідності їхньої охорони.

Також йдеться про необхідність вирішувати проблему танення полярних льодів – основна причина загрози зникнення популяцій полярних ведмедів. Ще однією причиною, що загрожує життю білих ведмедів, є розробка нафтових родовищ з подальшим забрудненням довкілля.

Вчені під час багаторічних досліджень дійшли висновку, що полярний ведмідь (Ursus maritimus) вступив на шлях еволюції приблизно п’ять мільйонів років тому. Його предком був бурий ведмідь. Але на відміну від свого бурого родича, що мешкає на землі, полярний ведмідь чудово адаптувався до життя на Крайній Півночі серед морських льодів.

За приблизними оцінками вчених сьогодні у світі налічується приблизно 20-25 тисяч особин білого ведмедя.

Що сталося в Україні та світі 27 лютого?

425 – відкритий Константинопольський університет.

1593 – японські війська розбили китайсько-корейську коаліційну армію в битві при Пьокчегван.

1883 – композитор Оскар Хаммерштайн запатентував першу машину, яка скручує сигари.

1900 – засновано футбольний клуб “Баварія”, один з найвідоміших і найсильніших клубів Німеччини та світу.

1918 – початок походу січових стрільців проти більшовицьких військ, які напали на Україну.

1932 – англійський фізик Джеймс Чедвік відкрив нейтрон – нейтральну елементарну частинку.

1933 – підпал Німецького Рейхстагу, який був використаний Гітлером як привід для розпуску Рейхстагу та встановлення диктатури у Третьому Рейху.

1939 – створено Спілку композиторів України.

1942 – масові розстріли в Бабиному Яру німецькими військами членів українського націоналістичного підпілля.

1944 – масове спалення чеченців військами НКВС у селищі Хайбах.

1952 – ООН вперше провела засідання у новій штаб-квартирі в Нью-Йорку.

1965 – відбувся перший політ першого у світі широкофюзеляжного транспортного літака АН-22 («Антей»), створеного у КБ О. К. Антонова (Київ).

2014 – війська російського спецназу у військовій формі без розпізнавальних знаків захопили будівлі парламенту та Ради міністрів Криму та вивісили над ними російські прапори.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні