П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПро відключення світла українців попереджатимуть по-новому: що потрібно знати

Про відключення світла українців попереджатимуть по-новому: що потрібно знати

Этот материал также доступен на русском языке
З 14 лютого в Україні почали діяти нові правила інформування населення щодо графіків відключення електроенергії.

Таке рішення ухвалили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), про що і повідомили на своєму сайті.

Регулятор зобов’язав операторів систем розподілу забезпечити:

  • розміщення на своєму офіційному веб-сайті в мережі Інтернет інформації про час початку та закінчення перерви електроживлення об’єкта споживача із зазначенням, у тому числі назв перерв;
  • розміщення на власному офіційному веб-сайті в Інтернеті актуальних графіків погодинного відключення об’єктів споживачів;
  • адресне повідомлення споживачів, які попередньо пройшли авторизацію на відповідних електронних сервісах, на їх запит про актуальну інформацію про відповідну перерву в електроживленні.

Додатково визначено вимоги до інформації, яка має бути у повідомленні про час початку та очікуваного закінчення перерви електроживлення.

Такі правила повинні сприяти більшій поінформованості споживачів, а також забезпеченню ефективного контролю за дотриманням операторами систем розподілу принципів соціальної справедливості та недискримінації під час відключень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що таке блекаут і як бути без світла.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні