П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким українцям доведеться сплатити новий податок: що відомо

Деяким українцям доведеться сплатити новий податок: що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 січня 2023 року триває кампанія декларування доходів громадян, згідно з якою окремі категорії фізичних осіб зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи.

Це стосується тих українців, які займаються репетиторською діяльністю, але не зареєстровані як ФОП. Про це нагадали у Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

  • виконання контрольних, курсових, дипломних робіт;
  • підготовка дітей до школи, незалежне тестування
  • надходження до навчальних закладів;
  • позашкільне навчання з будь-яких предметів.

Який податок доведеться сплатити у 2023 році

Відповідно до пункту 167.1 статті 167 Податкового кодексу України доходи від репетиторства оподатковуються на доходи фізичних осіб за ставкою 18%. До того ж із зазначеного доходу стягується військовий збір.

“Декларацію про майновий стан та доходи можна подати в електронному вигляді. Отже, кожен із декларантів має право отримати у Центрі обслуговування платників за місцем свого проживання безоплатну консультацію щодо порядку заповнення декларації та допомогу у її заповненні”, – зазначають у відомстві.

У 2023 році декларуються доходи, отримані протягом 2022 року. Подати декларацію необхідно до 1 травня 2023 року. Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену в річній податковій декларації, репетитори повинні сплатити до 1 серпня цього року.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні