Це природний здоровий продукт, що покращує не тільки травлення, але й організм, що активізує в цілому. Підвищений вміст аскорбінової кислоти та каратиноїдів нейтралізує руйнівну дію вільних радикалів, зміцнює імунітет. Рекомендується щодня додавати молоду зелень у їжу.
Для городу на підвіконні вибирайте найшвидше схоже насіння і культури, що швидко ростуть. Зрізати мікрозелень можна через 5-10 днів, до моменту розпускання першого листя, або у фазі їх появи (ростки 2-5 см у висоту). Мікрозелень можна зберігати у холодильнику до 5 днів.
Найшвидше росте руккола. Зелень можна зрізати через 5 днів. Зелень кольрабі зросте через 6 днів. Її смак дуже пікантний, схожий на грибний. Швидко наростає зелень гірчиці листової, крес-салату, броколі.
Придатні для отримання мікрозелені і такі культури, як буряк, редис, дайкон, різні види капусти, льон, мангольд. Дуже швидко росте пшениця. Зелень за тиждень збільшує висоту 10-15 см і готова до вживання. Найдовше росте базилик. Збирання врожаю – лише за два тижні. Але його пікантний смак компенсує очікування.
Щоб мати свіжу порцію мікрозелені щодня, треба мати не менше семи ємностей для пророщування, щоб вийшов конвеєр.
Кожна господиня має свій рецепт приготування біляшів. Але сьогодні ми пропонуємо вам приготувати неймовірно смачні,…
Кожна господиня хоч раз, але думала, як часто потрібно міняти постільну білизну. Хтось робить це…
Погода в неділю, 5 травня, у деяких регіонах уже не буде такою безхмарною. Синоптики очікують…
У травні 2024 року потужні магнітні бурі припадуть на початок місяця. Чи варто очікувати небезпеки…
За всієї популярності посуду з тефлоновим покриттям, чавунні пательні все ще популярні на наших кухнях.…
У світі кулінарії інструменти відіграють ключову роль у досягненні ідеальних результатів. Серед них міксери займають…