Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіНова фінансова допомога для українців: хто зможе отримувати 2200 гривень протягом 6...

Нова фінансова допомога для українців: хто зможе отримувати 2200 гривень протягом 6 місяців

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які постраждали від війни, можуть отримати грошову допомогу у сумі 6600 гривень удруге. Таким чином фінансову допомогу буде продовжено на 6 місяців.

Про це розповів директор департаменту гуманітарного реагування фонду Карітас Україна Григорій Селещук, пише РБК-Україна.

Так, благодійна організація надає багатоцільову грошову допомогу людям, які були евакуйовані із зони активних бойових дій.

Зокрема, в офісах Карітас грошові виплати 2220 гривень на місяць можуть отримати люди, які нещодавно евакуювалися з територій, наближених до зони активних бойових дій. А також переселенці під час облаштування на новому місці.

Фінансова допомога надається терміном на три місяці (загалом 6600 гривень) одним платежем на кожного члена сім’ї, але максимум на 4 особи.

При цьому Григорій Селещук роз’яснив, що грошові гранти від Карітасу України бувають двох типів:

  • екстрена багатоцільова грошова допомога (виплата 2220 гривень), що надається людям, які проживають у містах, наближених до зони активних бойових дій та щойно окупованих територіях. А також людям, які їдуть із небезпечних регіонів або тільки приїхали на нове місце;
  • стабілізаційна багатоцільова грошова допомога, яка передбачає виплати протягом шести місяців.

Крім того, виплати надаються сім’ям, які вже переселилися до безпечних регіонів України та намагаються там облаштовувати своє життя.

До того ж, деякі сім’ї за наявності критеріїв уразливості можуть звертатися за грошовою допомогою повторно.

“Ми припускаємо можливість, що людина може отримати екстрену грошову допомогу (наприклад, виїхали з-під Бахмута, отримали допомогу в Каритасі Запоріжжя), поїхати кудись до Івано-Франківської області, і вже там, за один-три місяці, можуть прийти і отримати стабілізаційну грошову допомогу, яка допоможе там облаштовуватись. Для цього потрібен статус ВПО плюс критерії вразливості”, – зазначив фахівець.

Хто може претендувати на допомогу від фонду Карітас?

  • внутрішньо переміщені особи;
  • жителі деокупованих територій;
  • люди, у яких пошкоджено через обстріл житло;
  • люди, які мешкають поблизу зони активних бойових дій на підконтрольних Україні територіях.

Також є критерії вразливості:

  • багатодітні сім’ї;
  • люди з інвалідністю 1 та 2 групи або хронічними хворобами;
  • одинокі люди похилого віку;
  • одинокі матері та батьки;
  • вагітні матері, які годують дітей віком до 3-х років.

“Ці критерії є маркерами пріоритетності надання допомоги, тобто насамперед допомогу отримають люди, які мають соціальну вразливість і не мають можливості самостійно забезпечити сім’ю”, – наголосили у благодійній організації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні