Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на п'ятницю, 10 лютого

Магнітні бурі в Україні на п’ятницю, 10 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі? Хто може постраждати?

У п’ятницю, 10 лютого, суттєвих магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці сталися три спалахи класу С і сім спалахів класу М, максимальним з яких був спалах класу М3,08.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М3,08 може викликати помірний рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у п’ятницю геомагнітне поле буде від спокійного до нестабільного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху класу X.

Сонячна активність на 10 лютого:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 5%
Імовірність великого геомагнітного шторму – 1%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 55%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 15%
Кількість сонячних плям – 49.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

У чому виражається вплив бур на здоров’я людини

Жертвами магнітних бур можуть стати ті, хто має проблеми серцево-судинного характеру, можливі стрибки тиску, тахікардія, головний біль та загальне нездужання.

Люди, які належать до групи осіб із підвищеною емоційністю, також потрапляють під вплив магнітних бур. Для них будуть характерні перепади настрою та сильна збудливість, що може спричинити необґрунтовані суперечки та зіпсувати стосунки з оточуючими.

Нагадаємо, ми давали прогноз про можливі магнітні бурі у лютому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні