Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКонституційний Суд ухвалив важливе рішення щодо вчителів-пенсіонерів: трудових договорів не буде

Конституційний Суд ухвалив важливе рішення щодо вчителів-пенсіонерів: трудових договорів не буде

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні станом на 1 січня 2023 року зареєстровано 10,7 млн пенсіонерів, з яких 2,7 млн продовжують працювати. Є у цій категорії і вчителі-пенсіонери, які після виходу на заслужений відпочинок продовжують працювати.

Конституційний суд України (КСУ) визнав неконституційною та скасував норму закону “Про повну загальну середню освіту” про роботу вчителів-пенсіонерів виключно на основі трудових договорів.

Про це повідомляє прес-служба КСУ.

У повідомленні наголошується, що відповідно до оспорюваної норми педагогічні працівники державних та комунальних установ загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, працюють на основі трудових договорів, які укладаються строком від одного до трьох років.

“Це розпорядження призвело до поділу педагогічних працівників на дві категорії та створило умови для дискримінаційного підходу до однієї з них, а саме поставило в нерівне становище тих педагогів, які досягли пенсійного віку та отримують пенсію”, – йдеться у повідомленні.

КСУ визнав абзац третьої частини другої статті 22 закону України “Про повну загальну середню освіту” таким, що не відповідає Конституції України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як не втратити частину пенсії при її оформленні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні