П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 13 по 19 лютого

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 13 по 19 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Лютий - активний місяць для посіву насіння квітів та овочів на розсаду, також можна зайнятися обрізкою дерев у саду, якщо дозволяє погода. Точну підказку дасть Місяць.

13 лютого. Сприятливий день. Можна проводити посів ранньої петрушки, буряків, щавлю, селери, мангольду. У теплиці можна висадити ранні помідори, солодкий перець, огірки та будь-які види капусти. Хороші дні для посіву будь-яких квітів. У саду можна білити та прищеплювати дерева. А ось обрізати рослини не рекомендується.

14-15 лютого. Не дуже сприятливі дні. У ці дні не рекомендується поливати рослини, а також обрізати, пересаджувати і прищеплювати – довго гояться рани. А ось полоти і розпушувати землю, вносити перегній та добрива, рвати бур’яни можна. Буде вдалим посів перцю на розсаду в теплиці або на підвіконні.

16-18 лютого. Сприятливі дні. У ці дні будуть успішні посадки кучерявих і ампельних квітів. Пікірування саджанців. Боротьба з хворобами, шкідниками та гризунами. Також дозволено рясні підживлення та поливи. На клумбі можна висадити квіти цибулинні, якщо температура повітря дозволяє.

19 лютого – Молодий місяць. Роботи з рослинами краще не проводити і зробити собі  вихідний.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому улюблена груша приносить гіркі плоди.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні