І це, перш за все, залежить від того, яку воду при варінні потрібно закидати крупу.
Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла і смачною, і розсипчастою – не висипайте її в каструлю з холодною водою.
Звісно, варити гречку у холодній воді можна, але не зовсім правильно, вважають досвідчені господині.
Якщо гречку кинути в холодну воду, то ядра гречки розкисають і каша виходить в’язкою. І навпаки – якщо гречку закинути в окріп, вона не розкисає, а гречана каша виходить розсипчастою.
Якщо ви хочете, щоб ваша каша вийшла розсипчастою, то крупу у воду радять додавати після того, як вона закипить. Після цього температуру потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою – щоб крупа не вирувала.
А ось попередньо замочувати крупу потрібно в холодній воді. Така гречка звариться набагато швидше. Але засипати її потім таки краще в окріп.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні додавати в рис оцет.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…