Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді пояснили, як розраховується розмір субсидії

У Пенсійному фонді пояснили, як розраховується розмір субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Право на отримання субсидії має кожен українець. В опалювальному сезоні 2022-2023 громадяни України в середньому отримують близько 1800 гривень на оплату комунальних послуг. Як дізнатися, яка сума на оплату комуналки належить вашому домогосподарству?

У лютому в Україні було змінено порядок виплати субсидії. Але є українці, які не поспішають подавати заяву на допомогу, бо не впевнені, що матимуть змогу отримати пільгу. Але розмір субсидії, яку можна надати, можна розрахувати самостійно.

Як зазначено на сайті Мінсоцполітики, розмір субсидії – це різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних норм та нормативів та обсягом обов’язкового платежу. Розмір обов’язкового платежу розраховується індивідуально. Він залежить від кількості людей у домогосподарстві та їх доходах. З цих даних отримуємо середній розмір сукупного доходу домогосподарства протягом місяця, який впливає у сумі субсидії.

Якщо субсидію вже призначили, її розмір можна дізнатися онлайн за посиланням.

Отже, сукупний дохід сім’ї за місяць ділиться на кількість людей, потім на розмір прожиткового мінімуму (2589 грн), потім ще на 2 та множиться на 15%. Число у відсотках потрібно помножити на загальний сімейний дохід за місяць. Від плати за житло та послуги за соціальними нормативами потрібно відняти отриману суму, щоб дізнатися розмір субсидії, який належить вашому домогосподарству.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українцям доведеться повернути субсидію – кого це торкнеться.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні