Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВласникам деяких авто доведеться сплатити податок: у Мінекономіки склали список

Власникам деяких авто доведеться сплатити податок: у Мінекономіки склали список

Этот материал также доступен на русском языке
У 2023 році власники автомобілів повинні заплатити податок на розкіш, в Мінекономіки опублікували список моделей.

Цей податок доведеться сплатити власникам елітних автомобілів.

До списку увійшли 225 моделей автомобілів марок Porsche, Tesla, Toyota, Land Rover, Lexus, Bentley, Jaguar, BMW та Mercedes-Benz.

Як платити транспортний податок

Транспортний податок прив’язується до вартості автомобіля та його віку.

Оподатковують авто, які коштують понад 375 мінімальних заробітних плат. Тобто в 2023 році податок стягують з автомобілів вартістю понад 2,25 млн грн.

Другий критерій, за яким визначають, чи стягуватиметься податок з автомобіля, є його вік. Залежно від марки, під сплату підпадають авто, не старше 5 років.

Розмір податку не залежить від вартості та марки автомобіля, і є фіксованим; 25 тисяч гривень щороку за кожну машину, що підлягає оподаткуванню. Цей податок оплачується до місцевих бюджетів,  платниками є як фізичні, так і юридичні особи.

Місцева податкова служба повідомляє власника елітного авто про сплату податку та після отримання повідомлення у власників автомобілів є два місяці на перерахування всієї суми.

У Мінекономіки щороку публікують повний список авто, яке підпадає під сплату податків для того, щоб платники податків змогли перевірити, чи потрібно їм сплачувати податок чи ні самостійно.

Ознайомитись з переліком автомобілів, за які потрібно буде сплатити податок можна за посиланням – Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2023 році.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли в Україні повернуть обов’язковий техогляд автомобілів.

Джерело: Мінфін

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні