Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні створять спеціальну платформу для забезпечення житлом постраждалих від війни

В Україні створять спеціальну платформу для забезпечення житлом постраждалих від війни

Этот материал также доступен на русском языке
За інформацією Мінінфраструктури, станом на осінь 2022 року понад 2,4 мільйона українців мають пошкоджене чи зруйноване житло. Кількість зруйнованих чи пошкоджених об’єктів становить понад 170 тисяч.

Як повідомили в Мінінфраструктури, проєкт «Україна — наш Дім» (Ukraine is Home) реалізує відомство спільно з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ — UNHCR).

Платформу запустять на основі Реєстру пошкодженого та майна. Вона забезпечить :

  • прозору та справедливу компенсацію за пошкоджене та зруйноване житло, механізм якої визначає законопроєкт № 7198;
  • проведення екстрених ремонтів та відбудови житла за підтримки міжнародних партнерів, бізнесу, гуманітарних організацій тощо на основі механізму «єПідтримка»;
  • інформацію про будівельні хаби, децентралізовані склади, які будуть містити наперед закуплені будівельні матеріали для забезпечення нагальної потреби для проведення термінових ремонтів.

Реєстр пошкодженого та знищеного майна

У реєстрі зберігається інформація про житлові будинки та інші споруди, які були зруйновані під час російського вторгнення. Ці дані необхідні для того, щоб сформувати політику компенсації збитків та відновлення після перемоги України.

Наповнення Реєстру здійснюється Міністерством інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством розвитку громад та територій.

Реєстр наповнюється даними за результатами обстежень будівель спеціальними комісіями, які утворювали органи місцевого самоврядування або військово-цивільні адміністрації.

Постраждалі українці подавали та подають повідомлення про пошкоджене майно через додаток та портал Дія.

За інформацією Мінінфраструктури, станом на осінь 2022 року понад 2,4 мільйона українців мають пошкоджене чи зруйноване житло. Кількість зруйнованих чи пошкоджених об’єктів становить понад 170 тисяч.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні