Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям порадили терміново замінити газовий лічильник, поки це роблять безкоштовно

Українцям порадили терміново замінити газовий лічильник, поки це роблять безкоштовно

Этот материал также доступен на русском языке
Українських користувачів газу просять оперативно повідомляти про відсутність у будинках постачання блакитного палива та порекомендували без грошей замінити старий газовий лічильник на новий.

Про це пише znaj.ua з посиланням на повідомлення одного з українських телеканалів.

У країні триває кампанія щодо безкоштовної заміни газових лічильників. На жаль, змінюють прилади обліку далеко не всім, а лише певної категорії громадян. Усі процеси відбуваються під контролем Регіональної газової компанії (РГК), яка об’єднує більшість облгазів.

Стало відомо, що з березня 2022 року в Україні вже замінили понад 75 тисяч приладів обліку. І найголовніше – безоплатній заміні підлягають лічильники, які вийшли з ладу у пошкоджених будинках через бойові дії.

“Заміна лічильників, які були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів, безкоштовна. Вона виконується коштом газорозподільних компаній у ході відновлення подачі газу в житло”, – повідомляють у РГК.

У багатьох житлових будинках немає газу через обстріл газопроводів та житлових масивів. Природно, що там, де немає обстрілів працівники облгазів ведуть відновлювальні роботи і приєднують споживачів до відновленої мережі. Що все відбувалося швидше, власники відключених будинків мають оперативно подати заяву до РМК.

“Якщо через війну у вашому будинку відключено газ, потрібно звернутися із заявою до вашої газорозподільної компанії, і вона відновить розподіл газу”, – розповів технічний директор РГК Сергій Бондар.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні