Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на четвер, 26 січня

Магнітні бурі в Україні на четвер, 26 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Збігаються чи відрізняються земна та сонячна погода? Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

У четвер, 26 січня, суттєвих магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці сталося п’ять спалахів класу С і один спалах класу М4,65.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М4,65 може викликати помірний рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у четвер геомагнітне поле буде від спокійного до нестабільного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із ймовірністю спалахів М-класу та невеликою ймовірністю спалаху Х-класу.

Сонячна активність на 26 січня:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 10%
Імовірність великого геомагнітного шторму – 1%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 35%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 10%
Кількість сонячних плям – 33.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Як реагує організм на погодні катаклізми?

На погодні катаклізми може негативно реагувати навіть здоровий організм.

Питанням метеочутливості (або метеозалежності) люди цікавилися дуже давно, ще з часів Гіппократа, який опис будь-якої хвороби починав з того, як на її перебіг впливають фактори погоди.

Важливо вміти прогнозувати реакцію на магнітну бурю чи, скажімо, різке похолодання над загальному вигляді, а персонально кожному за людини, оцінювати персональний ризик розвитку ускладнень для серцево-судинної системи.

Лише недавно стали виявлятися якісь стійкі закономірності, які повторюються у різних регіонах, у різні сезони року, різні фази циклу сонячної активності.

Метеочутливість об’єктивна та суб’єктивна

Безперечно, існує багато людей, які просто вірять у залежність їхнього самопочуття від погоди, не маючи на те об’єктивних підстав. Але ж при цьому вони справді відчувають дискомфорт при зміні погодних умов! Тому правильніше сказати, що існує метеочутливість об’єктивна, коли в людини дійсно змінюються певні фізіологічні показники. І існує суб’єктивна, обумовлена самонавіюванням.

Що ж до реакції практично здорових людей, то найбільш біотропним, тобто таким, що найбільше впливає на організм, фактором є атмосферна температура. Причому, всупереч поширеним уявленням, не різкі її стрибки, а плавні зміни з періодом у кілька днів — приблизно стільки в кожній місцевості зазвичай гостює циклон або антициклон. І за цими хвилями зміни температури змінюється і середній рівень артеріального тиску, особливо систолічного.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні