Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКомпенсація за зруйноване житло: замість грошей українці отримають житлові сертифікати

Компенсація за зруйноване житло: замість грошей українці отримають житлові сертифікати

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям, які через війну залишилися без житла, видаватимуть житлові сертифікати.

Власники зруйнованого чи пошкодженого внаслідок бойових дій житла отримають житлові сертифікати замість грошей чи квадратних метрів.

Це передбачено законопроектом №7198, який уже підготовлено до другого читання, повідомила заступниця міністра громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

“У людини буде можливість вибрати, як вона використає житловий сертифікат – або на ринку вторинного житла, або первинного житла. Також передбачена можливість, у разі втрати приватного будинку, на цій ділянці отримати компенсацію за будівельні матеріали та роботи з будівництва будинку на місці зруйнованого” , – сказала вона.

Сума житлового сертифіката буде пропорційною вартості зруйнованого житла. Міністерство виступає проти того, щоб держава сама будувала житло та селила там людей.

У цьому законопроекті передбачено, що житловий сертифікат діятиме протягом п’яти років. Його можна буде використовувати для покупки нового чи вторинного житла в будь-якому регіоні, крім окупованих областей та тих, де ведуться бойові дії.

Заява на компенсацію за знищене житло може бути подана спадкоємцем ще до отримання права на спадщину. Фінансувати житлові сертифікати влада планує за рахунок російських заарештованих активів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні