Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаГрошіДеяким українцям виплатять по 3350 гривень: що потрібно для отримання допомоги

Деяким українцям виплатять по 3350 гривень: що потрібно для отримання допомоги

Этот материал также доступен на русском языке
Повномасштабна війна зачепила багатьох українців. Постраждалі від агресії РФ громадяни мають можливість отримувати фінансову допомогу міжнародних організацій, держави. Також на допомогу можуть претендувати й українці, які втратили частину свого заробітку через зупинення чи скорочення виробництва продукції, надання послуг чи виконання робіт.

Йдеться про допомогу з часткового безробіття. Допомога надається на термін зупинення (скорочення) діяльності, але не більше 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення) діяльності та максимально може становити 3350 грн на місяць.

Кому дадуть допомогу?

  • На виплати можуть розраховувати ФОП, у яких скоротилася тривалість робочого дня на 30%;
  • Для працівників — зупинення (скорочення) діяльності має охопити не менше 20% чисельності працівників, а скорочення робочого часу та зарплати становить — 30%.

Хто не зможе отримати виплати з часткового безробіття?

  • Якщо роботодавець є органом державної влади, органом місцевого самоврядування, закладом, установою, організацією, що повністю утримуються за рахунок державного або місцевого бюджету, фондом соціального страхування.
  • Якщо роботодавець або ФОП перебуває у процесі припинення юридичної особи, припинення підприємницької діяльності, визнано в установленому порядку банкрутом, стосовно його (неї) порушено справу про банкрутство, перебуває у процесі санації.
  • Якщо він відмовився від тимчасового переведення на відповідну роботу на повний робочий день (тиждень), працює за сумісництвом, проходить альтернативну (невійськову) службу, перебуває у простій або відпустці без збереження зарплати, має зупинений на період воєнного стану трудовий договір.

Що потрібно для отримання допомоги?

Роботодавець або ФОП має звернутися до центру зайнятості за місцем провадження господарської діяльності. Заява повинна бути подана не пізніше 90 календарних днів з моменту припинення або скорочення діяльності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні