Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди в Україні на неділю, 22 січня: температура почне знижуватися

Прогноз погоди в Україні на неділю, 22 січня: температура почне знижуватися

Этот материал также доступен на русском языке
У неділю опадів в Україні не передбачається, за винятком західних областей, де вдень подекуди пройде невеликий дощ. Вітер у країні переважно східної чверті, 5 – 10 м/с.

До свого завершення підходить черговий період рекордного тепла в Україні, який пов’язаний із надходженням до нас повітряної маси африканського походження.

На Водохреща замість традиційних морозів ми відчули весняні нотки. Вдень температура повітря піднімалася до +9…+14 °С у центральних та північних областях, а в південній половині та Криму до +15…+20 °С. Було встановлено нові рекорди не лише для конкретного дня, а й загалом для всього січня.

Проте, синоптичні процеси починають поступово змінюватись. У неділю почне вплив південно-західна периферія великого Сибірського антициклону, завдяки якому в Україну почне надходити більш прохолодне і сухе повітря зі сходу.

На тлі підвищення атмосферного тиску істотних опадів не очікується. Температура повітря трохи знизиться, особливо в східних і північних областях, проте все ще залишатиметься вищою за кліматичну норму. У південній половині та на Закарпатті поки що змін у температурному режимі не передбачається.

Яка погода буде в Україні 22 січня по регіонах?

У західних областях вночі очікуються помірні опади у вигляді дощу. Вдень подекуди невеликий дощ. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -4…+2°С, днем +2…+7°С; у Карпатах протягом доби близько 0 °С.

У північній частині хмарно, але без істотних опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -1…+1°С, днем -1…+6°С.

У центральних областях хмарно з проясненнями. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…+1°С, удень +1…+6°С.

На півдні України опадів протягом доби не передбачається. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0…+4 °С, удень +4…+9 °С, у Криму та на півдні Одеської області +8…+13 °С.

У східній частині країни погода очікується без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3…-1°С, днем коливатиметься в межах +1…+3°С.

Джерело: Метеопрог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні