Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на четвер, 19 січня: чи очікуються цього дня...

Магнітні бурі в Україні на четвер, 19 січня: чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

Этот материал также доступен на русском языке
Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров'я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів

У четвер, 19 січня, суттєвих магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці відбулися сім спалахів класу С та один спалах класу М1,84.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М1,84 може викликати невеликий рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у четвер геомагнітне поле буде від спокійного до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху X-класу.

Сонячна активність на 19 січня:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 15%
Імовірність великого геомагнітного шторму – 1%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 55%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 15%
Кількість сонячних плям – 72.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Як убезпечити себе?

У дні перед магнітними бурями і самі дні даного погодного явища постарайтеся не вживати алкоголь і утримайтеся від прийняття рясної їжі, зокрема, від жирного, гострого, солоного.

Пийте більше чистої води. Включіть у свій раціон харчування трав’яні чаї, компоти. Не слід зловживати кавою, міцним і підбадьорливим чаєм, оскільки такі напої мають сильний вплив на серцево-судинну та нервову систему.

Уникайте стресових ситуацій та перевтоми. По можливості проводите більше часу на свіжому повітрі.

Не зайвим стане і вживання заспокійливих трав’яних настоянок, таких як собача кропива, валер’яна, глід. Такі настоянки допоможуть вам легко перенести геомагнітні коливання.

Якщо ж ви страждаєте на хронічні захворювання, підготуйте всі необхідні ліки, щоб вони були у вас під рукою.

Турбота про своє здоров’я та небайдуже ставлення до здоров’я оточуючих вас людей допоможуть перенести магнітні бурі та значно зменшити їх негативний вплив.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні