П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДачаНавіщо досвідчені господині сушать моркву?

Навіщо досвідчені господині сушать моркву?

Этот материал также доступен на русском языке
Яка морква найкраща? Вчені довели, що найдовша і найяскравіша, бо в ній більше каротину. Усі шкідливі речовини, отримані морквою під час підживлення, у верхній частині, тому при чищенні зрізайте верхівку.

Корисно знати, що при зберіганні моркви терміном у 2 місяці залишається лише 50 відсотків сахарози та вітамінів. Але вони не зникають при сушінні. Отже, потрібно заготовляти сушену моркву та робити чай.

Причому спеціально заготовляти моркву не потрібно, використовуйте макуху, яка у вас залишається після приготування соку. Потім розкладіть макуху на деко, висушіть і заварюйте як чай.

Сушений жмих стане у нагоді і при приготуванні морквяної олії для засмаги: залийте його рослинною олією і настоюйте 21 день.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому морква росте рогатою і корявою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні