П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на п'ятницю, 13 січня

Магнітні бурі в Україні на п’ятницю, 13 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Як поведеться Сонце? Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

У п’ятницю, 13 січня, суттєвих магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці сталися чотири спалахи класу С і два спалахи класу М, максимальним з яких був спалах класу М1,6.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М1,6 може викликати невеликий рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у п’ятницю геомагнітне поле буде спокійним. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною із ймовірністю спалахів класу X.

Сонячна активність на 13 січня:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 1%
Імовірність великого геомагнітного шторму – 1%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 65%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 30%
Кількість сонячних плям – 118.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Як впливають магнітні бурі на людей

На магнітні бурі реагує близько 75% населення світу. У цьому кожна людина по-різному реагує етапи перебігу самої бурі. Все залежить від особистих особливостей людини. Дуже часто, багато людей, реагують не на саму бурю, а на спалахи, що відбуваються на сонці (які з’являються за пару днів до бурі).

Вченими доведено, що магнітні бурі найбільше впливають на жінок. Згідно з даними, бурі впливають на менструальний цикл (він збільшується), а також протягом вагітності та наступних пологів. Крім того, вони впливають на серцево-судинну систему та психо-емоційний стан людини.

Для того, щоб поліпшити стан від впливу магнітних бур, бажано зменшити різні фізичні навантаження, постаратися врівноважити емоційний стан. Можна самостійно постаратися покращити позитивний настрій, у результаті почне вироблятися гормон радості – серотонін.

Необхідно також стежити за погодою та метеоумовами. Відмінним способом уникнення магнітних бур є прийняття контрастного душу. Слідкувати за своїм пульсом за допомогою пульсоксиметра.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні