П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям роздадуть майже по 2000 гривень допомоги: що для цього потрібно

Українцям роздадуть майже по 2000 гривень допомоги: що для цього потрібно

Этот материал также доступен на русском языке
Війна внесла корективи у життя кожного з нас. Одним довелося виїхати в інший населений пункт, місто, інші – втратили роботу або переведені на неповний робочий день. Багато хто не може заплатити навіть за комунальні послуги у повному обсязі. Стосується це і пенсіонерів, які зі своїми мізерними пенсіями ледве зводять кінці з кінцями.

Але уряд іде назустріч тим, хто опинився у складних обставинах. Українці можуть щомісяця одержувати допомогу від держави на оплату комунальних послуг.

Середній розмір субсидій у 2023 році становитиме 1700-1800 грн на місяць, повідомили на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у порядку контролю. Формула розрахунку субсидії:

  • Субсидія = плата за ЖКП у межах норм та нормативів – обов’язковий платіж.

1800 гривень – це середній розмір субсидії. Є ті, хто отримає, наприклад, 2000 гривень, і ті, кому дадуть 200 чи 300 гривень.

“У 2023 році на субсидії виділено 37 млрд грн. Ми переконані, що цих коштів вистачить. Відповідно, якщо ми побачимо, що потреба зростає, перерозподілятимемо всередині бюджетних видатків і додаватимемо кошти”, – зазначила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

У поточному році нарахування субсидій проводитиметься через Пенсійний фонд. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, це рішення було ухвалено для підвищення ефективності нарахування субсидій.

В Уряді запевнили, що українцям, які вже отримували субсидії, призначать їх автоматично.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як переселенцям оформити субсидію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні