Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПризначення пенсії за віком: у Пенсійному фонді назвали терміни, коли потрібно подати...

Призначення пенсії за віком: у Пенсійному фонді назвали терміни, коли потрібно подати документи

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб не втратити гроші та отримувати пенсію з моменту досягнення пенсійного віку, потрібно вчасно подати документи.

Про це повідомила прес-служба ПФУ у відповідь на запитання читачки під постом у Фейсбуці.

“Скажіть будь ласка, просимо консультації. Справа в тому, що моя мама надавала документи на оформлення пенсії за віком під час окупації, але через технічні помилки документи не вирушили. У вересні виїхала з окупованої території, звернулася до ПФ і з дати звернення розпочали нараховувати пенсію, але як бути із втраченими місяцями?”, – поцікавилася жінка.

У відповідь на це у Пенсійному фонді роз’яснили, що за призначенням пенсії за віком можна звертатись після виникнення права на пенсію. При цьому відповідно до чинного законодавства у разі, якщо заяву про призначення пенсії за віком подано не пізніше трьох місяців з дня досягнення пенсійного віку, пенсія буде призначена з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку.

Якщо звернення за пенсією відбулося пізніше – пенсія призначається з дати звернення за нею. Тобто частину пенсійних виплат буде втрачено. Тому намагайтеся подавати документи не пізніше ніж за 3 місяці з дня досягнення 60-річчя за наявності необхідної кількості стажу.

Також до Пенсійного фонду можна звернутися трохи раніше для консультації, щоби встигнути зібрати всі необхідні документи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто отримає понад 50% надбавки до пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні