П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовини301-й день війни: минулої доби наші воїни відбили атаки окупантів у 25...

301-й день війни: минулої доби наші воїни відбили атаки окупантів у 25 населених пунктах

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста перша доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах двадцяти п'яти населених пунктів.

Серед них – Масютівка Харківської області; Підкуйчанськ, Діброва та Білогорівка в Луганській та Верхньокам’янській, Веселій, Яківлівці, Бахмутському, Бахмут, Водяному, Піски, Невельському, Мар’їнка, Новомихайлівка та Пречистівка Донецької області. У той же час противник завдав 5 ракетних та 16 авіаційних ударів, а також здійснив 61 обстріл із реактивних систем залпового вогню. Внаслідок великих пошкоджень отримала громадянська інфраструктура та постраждало мирне населення міст Херсон, Костянтинівка та Вовчанськ. На всій території України залишається небезпека авіаційних та ракетних ударів.

На Волинському та Поліському напрямах без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямах ворог обстріляв з артилерії позиції наших військ у районах шістнадцяти населених пунктів. Зокрема, це – Михальчина Слобода Чернігівської області та Вільча, Веселе, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Варварівка, Ольховатка та Дворічна на Харківщині. Також противник задіяв ударний БпЛА та армійську авіацію біля Червоного Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах вогневої поразки зазнали райони населених пунктів Новомлинськ, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка та Крохмальне Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Майданчик, Червонопопівка та Діброва Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник продовжує вести штурмові дії. Обстріляв із танків та артилерії наші позиції в районах понад 20 населених пунктів. Серед них – Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Диліївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Нанесено авіаудари в районах Спірного та Білогорівки.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріл з танків та різнокаліберної артилерії за позиціями наших військ поблизу Вугледару, Пречистівки та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстріли з реактивної артилерії районів населених пунктів Білогір’я, Кам’янське та Малі Щербаки Запорізької області та Новодмитрівка, Кам’янське, Республіканець, Новоберислав, Понятівка, Херсон, Микільське, Садове та Антонів. Підтверджено вогневу поразку 19 грудня району зосередження живої сили та техніки окупантів у Херсонській області, що в районі Василівки. Знищено 8 одиниць важкої військової техніки різного типу. Інформація про втрати у живій силі уточнюється.

З 12 грудня російські окупаційні війська проводять підготовку до примусової евакуації громадян України, які мешкають на території міста Василівки та прилеглих населених пунктів Василівського району Запорізької області.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 12 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 10 районів зосередження живої сили окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні