Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія6 секретів ідеального холодцю

6 секретів ідеального холодцю

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців не відзначатимуть новорічні свята. Але якщо ви все-таки вирішите порадувати свою родину в цей складний і важкий для України час чимось смачненьким, не забудьте приготувати холодець. Ця страва не тільки смачна, а й корисна.

Ну, а щоб холодець вийшов смачним, ділимося з вами невеликими секретами.

  1. Щоб холодець добре застиг, для бульйону краще брати частини туші, у яких найбільше колагену: свинячі чи яловичі ніжки, хвости, свинячі вуха, мозкові кістки чи цілу жирну курку. Для м’ясної частини підійде будь-яке м’ясо без жиру.
  2. Щоб желе вийшло прозорим, треба не тільки промивати м’ясо та замочувати його в холодній воді на ніч, не тільки знімати пінку шумівкою, а й зливати першу воду після кип’ятіння.
  3. Ріпчасту цибулю для бульйону можна не чистити. Якщо залишити лушпиння, бульйон вийде золотистішим. Моркву зазвичай чистять: шкірка не вплине ні на колір, ні на смак.
  1. Щоб холодець був прозорим і добре застиг, не можна доливати воду, заважати в процесі варіння, тому краще відразу визначити кількість води та не давати бульйону сильно википати.
  2. Солити холодець потрібно тільки в кінці варіння, якщо посолити на початку варіння або навіть у середині, то сіль припинить желювання бульйону. Солити холодець потрібно трохи міцніше, ніж звичайний бульйон, інакше після застигання він буде несмачним.
  3. Варити холодець слід від 5 до 7 годин при повільному кипінні. Все залежить від кількості бульйону та якості м’яса.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні