П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна потрапила до десятки найщедріших країн світу

Україна потрапила до десятки найщедріших країн світу

Этот материал также доступен на русском языке
75% українців готові допомогти незнайомим людям.

Україна потрапила до десятки найщедріших країн світу. Відповідний рейтинг опублікувала британська благодійна організація The Charities Aid Foundation.

Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Очолює рейтинг Індонезія, вона вже п’ятий рік посідає найщедрішу країну світу. На другому місці знаходиться Кенія, на третьому – США. Також до десятки потрапили Австралія, Нова Зеландія, М’янма, Сьєрра-Леоне, Канада, Замбія та Україна.

Фактично Україна — єдина європейська країна, яка входить у першу десятку, піднявшись із 20-го місця у 2020 році на 10-те місце у 2021 році. За даними рейтингу, 75% українців допомагають незнайомим людям, 47% громадян регулярно пожертвують, а волонтерять 24% українців.

Зазначається, що зростання України за всіма трьома окремими показниками може бути частково зумовлене соціально-економічним приростом країни та культурними зрушеннями, які відбувалися в роки, що передували війні.

Дослідження сприйняття українцями благодійних пожертв показують, що їхнє зростання спровокувало підвищення рівня життя, а також запровадження нових та більш творчих способів благодійної діяльності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні