Інгредієнти:
гречана крупа – 1 склянка,
картопля – 3 шт.,
морква – 1 шт.,
цибуля – 1 шт.,
вода – 1/2 склянки,
олія, сіль, перець і зелень – за смаком.
Приготування:
- До готовності відварити гречку.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти на великій тертці.
- Картоплю очистити і натерти на дрібній тертці, добре віджати масу.
- З’єднати натерту картоплю з відвареною гречкою, додати сіль та перець.
- Добре вимісити фарш і сформувати котлетки.
- Обсмажити гречаники на змащеній олією сковороді.
- На окремій сковороді обсмажити цибулю з морквою.
- Котлети викласти в каструлю, а зверху покласти моркву з цибулею.
- Влити в каструлю воду та тушкувати на слабкому вогні близько 20 хвилин.
Подавати гречаники гарячими, прикрасивши зеленню.