Було проведено експеримент, у якому брали участь дві групи здорових людей.
Щоправда, учасники першої групи мали генетичну схильність до хвороби Альцгеймера. Спостереження за добровольцями тривало 10 років.
Протягом усього цього часу вони мали вести щоденники харчування та періодично складати тести. Оцінювали пам’ять, мислення, увагу, уяву, сприйняття.
З’ясувалося: якщо людина харчувалася за середземноморською дієтою, то вона довше зберігалася когнітивні здібності на прийнятному рівні. Це свідчило про знижений ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Причому висновок був актуальним незалежно від генетичної схильності. На думку вчених, середземноморська дієта має позитивний ефект завдяки тому, що її основу складають фрукти, овочі, цільнозернові злаки, бобові, риба, оливкова олія. Особливо добре працювало поєднання двох останніх. Якщо в людини була генетична схильність до хвороби Альцгеймера, то її ознаки завдяки рибі та маслу виявлялися на 19 відсотків рідше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про ознаки хвороби Альцгеймера.
18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…
Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…
Багато господинь віддають перевагу при пранні у пральній машині порошкам. Але саме порошок може спричинити…
В умовах підвищеної напруженості та воєнного стану важливість юридичного захисту для військовозобов'язаних стає ключовим аспектом.…
Збирати добрі врожаї фруктів садівникам заважають не лише хвороби, а й шкідливі комахи. Але є…
До яких погодних умов варто готуватись українцям в суботу, 18 травня? Синоптики зробили прогнози.