Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниРекордна кількість ракет та пів України без світла: що писали світові ЗМІ...

Рекордна кількість ракет та пів України без світла: що писали світові ЗМІ про атаку росії 23 листопада

Этот материал также доступен на русском языке
У середу, 23 листопада, по Україні було запущено рекордну кількість ракет. Рашисти цілилися в енергетичні об'єкти, щоб залишити Україну без світла, тепла та води. Перші сторінки світових ЗМІ рясніли заголовками «На Україну сипляться бомби», «Півкраїни без світла», «Напади Путіна затемнюють Україну», «Росію визнано спонсором тероризму».

Видання «El País» «Напади Путіна затемнюють більшу частину України та всю Молдову. Європарламент визнав Росію спонсором тероризму»

Росія посилила свої ракетні удари по енергетичній інфраструктурі України. Це призвело до того, що різні регіони країни залишилися без електрики, водопостачання та мобільного зв’язку, зокрема частина столиці, Київ, Харків, Одеса, Львів та Чернігів. Сусідна країна Молдова також постраждала від широкомасштабного відключення електроенергії. Падіння потужності викликало аварійну зупинку двох атомних електростанцій.

Пошкоджено 50% енергетичної інфраструктури України. Українські міста та об’єкти інфраструктури, атаковані Росією, вчора пережили один із найважчих днів, внаслідок чого загинули десятки людей. За даними влади, російська ракета потрапила до лікарні у Запоріжжі, внаслідок чого загинув новонароджений. Тим часом Європарламент направив Кремлю потужний сигнал, ухваливши резолюцію, в якій Росія названа державою-посередником тероризму за її «нелюдські та жорстокі» дії в Україні. Різні повідомлення, які прийшли майже з усієї України, вказували на те, що вп’яте повторився один і той же сценарій. Росія запустила його пуском снарядів 10 та 11 жовтня повторила, зафіксувавши найгірший з них 15-го, із сотнею ракет. Атака, що завдала шкоди 15 важливим точкам подачі води та електрики. Президент Володимир Зеленський вимагає термінового засідання Ради безпеки ООН, де запевнив, що у середу, 23 листопада, по країні впало 70 ракет, внаслідок чого загинуло 35 людей. Він ще раз нагадав, що енергетичні інфраструктури, «лікарні, школи та житлові будинки» зазнають нападів. Більшість столиці залишилася без води та електрики. Мер Віталій Кличко попросив городян забезпечити себе водою. Кличко запевнив, що із 31 випущеної по Києву ракети українські силовики збили 21. Снаряд також потрапив до житлового будинку у Вишгороді на околиці столиці, куди було відправлено медичні та екстрені служби. В результаті загинули щонайменше чотири особи, повідомляють джерела у МВС. Зниження потужності викликало аварійне закриття Рівненської, Южно-Української та Хемельницької АЕС, повідомляє державна компанія Енергоатом. Щодо Запорізької АЕС, то вона працює автономно виключно завдяки дизель-генераторам. Один із радників президента Михайло Подоляк кинув у Твіттері чорний гумор з приводу цієї нової «масової» атаки»: «Поки хтось чекає на результати НП та забитих м’ячів, українці чекають на інший результат: кількість ракет, перехоплених російськими. Проблема в тому, що після масованих атак, зроблених Росією з жовтня, пошкоджено 50% енергетичних інфраструктур. Раніше були повсюдні перебої в подачі, тому що мережа не здатна підтримувати зростання споживання, оскільки в ці дні температура знижується з приходом першого снігу. Відключення бувають не лише у Києві.

“F.A.Z.” – «Кібератака після резолюції проти Росії»

Європейський парламент значною більшістю голосів класифікував Росію як «держава, яка сприяє тероризму» та «використовує засоби тероризму». Незабаром після цього сайт парламенту припинив роботу в більшості держав-членів. Представник парламенту пояснив це ddos-атакою, під час якої хакери навмисно паралізували сервери, засипавши їх запитами. Проросійське угруповання killnet взяло на себе відповідальність за атаку на Twitter. Парламент спочатку не хотів це підтверджувати.

ОАЕ «Gulf News» – «Росія завдала ударів по енергетичних об’єктах України»

За даними української армії, було випущено близько 70 крилатих ракет. Росія вчора випустила близько 70 крилатих ракет за цілями. «Загалом було запущено близько 70 крилатих ракет», – повідомили в українській армії в соцмережах, додавши, що 51 з них було збито засобами ППО.

Ракети вразили принаймні одну критично важливу інфраструктурну мету, коли вибухи лунали околицями столиці. По всій Україні оголошено повітряну тривогу, а українські ЗМІ повідомляли про дію систем ППО в кількох частинах країни. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Кореспонденти Reuters у Києві та його околицях повідомили, що чули кілька гучних вибухів і над головою літали ракети ППО. У Києві розпочалися аварійні відключення електроенергії, повідомила місцева енергокомпанія.

«(Ракети) потрапили до одного з об’єктів інфраструктури столиці. Залишайтесь у сховищах! Повітряна тривога триває», – написав мер Києва Віталій Кличко у месенджері Telegram.

Він не повідомив подробиці, яку інфраструктуру було вражено. Але останніми тижнями російські війська все частіше атакували критично важливу інфраструктуру України, оскільки вони зіткнулися з невдачами на полі бою після воєнних операцій 24 лютого.

Підготував Сергій Чернявський

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні