Чим корисні тверді сири?
Достатньо подивитися на асортимент популярного онлайн-супермаркету Novus, аби зрозуміти наскільки різними можуть бути тверді сири. Це один з найпопулярніших молочних продуктів у світі. А на думку багатьох гурманів, ще й один із найсмачніших. Проте вишуканий смак – не єдина перевага продукту. Він ще й надзвичайно корисний.
Переваги твердих сирів можна називати довго. Споживати цей продукт варто якомога частіше, хоча б тому, що він:
- містить майже в 10 разів більше корисних речовин, ніж молоко в аналогічній кількості;
- має у своєму складі корисні біфідобактерії;
- є одним з найкращих джерел білка, який легко засвоюється людським організмом;
- попри доволі високу частку жиру в складі, легко перетравлюється;
- містить у високій концентрації вітаміни групи B, а також вітамін С і кальцій;
- має в собі комплекс речовин, корисних для печінки.
Ще одна вагома перевага сирів твердих сортів – вони не викликають неприємних реакцій у людей з непереносністю лактози. Річ у тому, що за час дозрівання продукту (а це як мінімум 2 місяці), лактоза повністю руйнується.
Який твердий сир вибрати?
Якісний твердий сир не може коштувати дешево, адже щоб приготувати 1 кг продукту необхідно майже 11 л молока. Тому надто економити, вибираючи варіант для ранкових бутербродів, не варто. Щодо гастрономічних характеристик, то вони розрізняються в залежності від сорту та часу визрівання продукту. Який вибрати – справа особистого смаку.
А от на що вартує звернути особливу увагу – це етикетка. А точніше інформація про склад. По-перше, слід розуміти, що сирний продукт – це не натуральний сир. По-друге, серед складників не повинно бути пальмових і рослинних жирів, а також небажана наявність консервантів, стабілізаторів, ароматизаторів. Ну і звичайно, завжди надійніше купувати молочну продукцію в магазинах з хорошою репутацією.