На думку лікарів, надмірне споживання в їжу щавлю, буряків, шпинату, ревеню, грибів, суниці, груш, агрусу, квасолі за рахунок оксалатів, що містяться в них, може призводити до розвитку сечокам’яної хвороби.
Соєві боби, продукти із сої, журавлина та брусниця можуть бути причиною формування у нирках уратного каміння.
“Ранні” кавуни, парникові овочі, наприклад, помідори та огірки, можуть містити хімікати, які допомагають їхньому ранньому дозріванню, часте вживання яких також може нашкодити, – пояснили фахівці.
Крім того, надмірне надходження в їжу кухонної солі у складі домашньої їжі та у заводських консервованих продуктах значно погіршує роботу нирок і може стати причиною гіпертонічної хвороби.
Це ж можна сказати і про зловживання алкоголем, газуванням, кавою та продуктами «фаст-фуду», які шкодять всьому організму в цілому.
Щоб зберегти здоров’я нирок, необхідно утриматися від вживання однозначно шкідливих продуктів, таких як алкоголь, а також не варто харчуватись виключно «корисними» рослинними продуктами – харчування має бути різноманітним та збалансованим, – підсумували медики.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зміцнити нирки.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…