Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНазваний популярний овоч, який незабаром буде у великому дефіциті

Названий популярний овоч, який незабаром буде у великому дефіциті

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну в Україні багато продуктів стали справжнім дефіцитом. Спочатку були проблеми із гречкою, потім із сіллю, тепер яйця б'ють цінові рекорди. Але незабаром до цього списку може додатися ще один популярний продукт, а точніше овоч.

Нині в Україні із овочів борщового набору фіксується дефіцит цибулі. До весни наступного року дорожчатимуть усі інші овочі борщового набору. Винятком стане тільки картопля, пише Апостроф.

Про це розповів президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник.

За його словами, овочі в салат “Олів’є” всі є, зокрема морква та картопля. Морква українського виробництва трохи зросла в ціні порівняно з минулим роком, але до 2023 року її вистачить, запевнив Баштанник.

«Картоплі в Україні традиційно багато. Постачання забезпечується як промисловими виробниками, так і домогосподарствами. Тому з картоплею особливих проблем ні зі зберіганням, ні з ціною, ні з кількістю немає і не буде”, – додав президент Української плодоовочевої асоціації.

Як заявив Баштанник, дефіцит цибулі, яка є на даний момент, загострюватиметься і надалі, тому що тимчасово окуповані території не виступили її постачальниками.

“Глобально можна сказати, що до весни всі інші овочі, крім картоплі, борщового набору будуть дорожчати, оскільки витрати на зберігання великі, і є ризики через перебої з електропостачанням – не дуже якісно може зберігатися продукція”, – прогнозує експерт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні