Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВелике рокірування, або Реформа міністерств: кого з ким поєднають?

Велике рокірування, або Реформа міністерств: кого з ким поєднають?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб зменшити витрати на утримання чиновників, в уряді хочуть змінити структуру міністерств. Також реформа передбачає скорочення кількості держслужбовців. Які зміни очікуються?

У Кабміні планують скоротити кількість міністерств – замість двадцяти лишиться чотирнадцять. Це не означає, що їх ліквідують, частину просто переформатують і поєднають кілька міністерств в одне.

Міністерство розвитку громад і територій, Міністерство інфраструктури і Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій об’єднають у Міністерство розвитку інфраструктури і територій.

Міністерство культури та інформаційної політики візьме на себе вирішення питань європейської інтеграції і стане Міністерством євроінтеграції, культури та інформаційної політики.

Міністерство економіки, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості (частково) та Міністерство аграрної політики і продовольства стануть єдиним Міністерством економічного розвитку.

Міністерство цифрової трансформації, Національна агенція України з питань державної служби (держслужба) та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості (частково) об’єднають у Міністерство цифрової трансформації.

• Міністерство у справах ветеранів об’єднається з Міністерством соціальної політики, і вони утворюють Міністерство у справах ветеранів та соціальної політики.

Наслідком реорганізації стануть масові скорочення у міністерствах та інших державних структурах. Загалом кількість держслужбовців скоротиться з 237 тисяч до 64 тисяч осіб.

Автори реформи підрахували, що звільнення чиновників дозволить щороку заощаджувати 12 мільярдів гривень, що є дуже суттєвим в умовах дефіциту бюджету. Така економія також дозволить підвищити заробітну плату працівників органів виконавчої влади вдвічі, без зростання державних витрат. Це, своєю чергою, мотивуватиме держслужбовців працювати ефективніше.

Але цю реформу ще повинні підтримати депутати Верховної Ради.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні