П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧому заяву на житлову субсидію потрібно встигнути подати до 15 грудня?

Чому заяву на житлову субсидію потрібно встигнути подати до 15 грудня?

Этот материал также доступен на русском языке
Призначенням та виплатою субсидій в Україні займається Пенсійний фонд. Повторно подавати документи для призначення субсидії не потрібно. Але це стосується тих, хто встиг оформити допомогу до початку опалювального сезону.

З 1 грудня розширюються можливості звернення: документи можна буде подати через веб-портал Пенсійного фонду та додаток «Дія».

Також звертатися до Пенсійного фонду можна без прив’язки до реєстрації місця проживання, особливо для переселенців, які через війну перебралися в інші регіони і можуть претендувати на допомогу.

Усі документи, які надаються людьми, перевіряє Національна сервісна служба. Щоб в результаті не довелося повертати гроші державі, користувач повинен своєчасно повідомляти про всі зміни в документах, у тому числі про склад сім’ї.

Подаються заяви для нових клієнтів протягом усього опалювального сезону. Але якщо людина претендує на повернення субсидії до 15 жовтня – подає заяву в листопаді або в грудні. Таку заяву вона повинна подати до 15 грудня, щоб Пенсійний фонд міг призначити їй субсидію з початку опалювального сезону.

Після 15 грудня субсидія призначається з місяця, в якому було подано заяву, тобто не з початку опалювального сезону.

Принцип розрахунку субсидії не змінився.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні