П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаТарифи на комунальні послуги можуть переглянути: за що доведеться платити більше та...

Тарифи на комунальні послуги можуть переглянути: за що доведеться платити більше та коли

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні до кінця опалювального періоду заморожено комунальні тарифи. Але багато українців переживають, чи не зростуть суми у платіжках.

Після закінчення холодів ціни на комунальні послуги можуть бути переглянуті.

Про це 24 каналу повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

А ось наскільки саме зміняться тарифи, залежатиме від ціни на газ. За словами Данила Гетьманцева, тарифи після опалювального сезону можуть бути підвищені. Раніше він сказав, що ціна на газ в Україні на рівні 7,99 гривні за кубометр невиправдано низька.

На його думку, тарифи можуть бути переглянуті вже у квітні.

«Протягом опалювального сезону тарифи не змінюватимуться. Після опалювального сезону – мабуть. Будемо бачити ситуацію, але моє переконання, що тарифи мають бути економічно обґрунтовані», – сказав нардеп.

Рівень підвищення тарифів залежатиме від майбутньої ціни на газ. Нині ж ціноутворення, за його словами, дуже незвичайне. Щодо тарифів на електроенергію для побутових споживачів, то вони заморожені до кінця опалювального сезону. Тобто у квітні ціни можуть бути переглянуті.

А ось тарифи на газ, тепло та гарячу воду заморожені до кінця воєнного стану та протягом 6 місяців після війни. Втім, ціни для підприємців можуть переглянути.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли переплата за газ буде зарахована автоматично на рахунок споживача.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні