Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниСпоживачів попередили про відключення світла на 8 годин за раз: як довго...

Споживачів попередили про відключення світла на 8 годин за раз: як довго триватиме криза в енергосистемі

Этот материал также доступен на русском языке
Ракетні атаки ворога призвели до того, що багато об'єктів критичної інфраструктури пошкоджено. Влада ввела планові відключення електроенергії, щоб проводити ремонтні роботи та економити ресурси.

Стало відомо, що відключення світла можуть збільшитись до 6-8 годин за раз. Не виключено, що така критична ситуація триватиме більше тижня.
today.ua

Аналітик енергетичних ринків Максим Білявський нагадав українцям, що відключення електроенергії потрібні для того, щоб зберегти енергосистему керованої.

“Час відключення, безумовно, збільшиться, до цього потрібно бути готовим. На мій погляд, він може збільшитися з чотирьох годин, як у середньому зараз, до шести-восьми, тобто вдвічі. Це може тривати тиждень, а може навіть більше”, – зазначив фахівець.

Білявський наголосив, що криза тимчасова. Все залежатиме від фінансових ресурсів та матеріалів, які є у енергоексплуатаційних організацій. Для того, щоб енергосистему якнайшвидше полагодили та збалансували, необхідно максимально знизити споживання та своєчасно оплачувати рахунки. Це конче необхідно, щоб було за що закуповувати матеріали для ремонту.

Експерт порекомендував при “миготіння” світла в квартирі, слід відразу відключити всі електроприлади від живлення, щоб вони не зламалися. По можливості необхідно використовувати стабілізатори напруги.

Нагадаємо, 15 листопада Росія завдала наймасовішого ракетного обстрілу з початку війни. Українцям порадили зарядити повербанки та всі пристрої, а також зробити запас води.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні