П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПенсіонерам обіцяють нові доплати до пенсій: коли та у кого збільшаться виплати

Пенсіонерам обіцяють нові доплати до пенсій: коли та у кого збільшаться виплати

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям, які отримують мізерні пенсії, виплачуватимуть доплати за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих меценатів. При цьому пенсіонерам, яким адресовані ці доплати, звичайно ж, отримають більшу частину перерахованих грошей.

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому закопроект №7649 про внесення змін до деяких законів України про спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні, яким, серед іншого, передбачається, що частина коштів, які бізнес або фізична особа жертвує на виплату пенсій пенсіонеру, буде використовуватися Пенсійним фондом для виплати пенсій іншим пенсіонерам, пише biz.today.ua.

Тож які зміни пропонує нам новий закон? Цей закон фактично є доповненням до чинного Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Його доповнять статтею 72-1 “Благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб”.

Зокрема, ця стаття містить такі положення: Юридичні та фізичні особи можуть перераховувати благодійні пожертвування для виплати пенсії українцям. Ці пожертвування можуть бути як персоналізованими, так і знеособленими. Знеособлені перекази надходять до Пенсійного фонду України для виплат усім підопічним ПФУ.

Якщо фізична чи юридична особа переказує персоналізований внесок для якогось конкретного пенсіонера, то йому (цьому пенсіонеру) дістанеться 70% цього внеску. Інші ж 30% поступають до ПФУ і потім розподіляються між усіма пенсіонерами.

Таким чином, за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих фізичних осіб можна буде давати доплати до пенсій не лише громадянам, яких оберуть благодійники, а й усім іншим пенсіонерам.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні