П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк працюватимуть банки під час відключень світла: чи пенсіонери зможуть отримати пенсії

Як працюватимуть банки під час відключень світла: чи пенсіонери зможуть отримати пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні запроваджено стабілізаційні відключення світла. Багатьох українців хвилює питання, як вони зможуть отримати пенсію чи сплатити комунальні послуги у разі тривалого відключення світла.

У Нацбанку України повідомили, що більшість банківських відділень закриють. Залишать лише чергові відділення, які працюватимуть на резервних джерелах енергії, а також обслуговуватимуть не лише клієнтів свого банку.

Нацбанк України розробив рекомендації щодо роботи системно важливих банків в умовах тривалого блекауту. Українцям важливо знати: банківська система не припинить роботу навіть за жорсткого та тривалого блекауту. Водночас кількість працюючих відділень буде скорочено, залишать лише чергові відділення, які визначать самі банки.

У зв’язку з цим НБУ рекомендує банкам заздалегідь вжити деяких заходів. Так, рекомендовано збільшити залишок готівки у касах, розмістивши в чергових відділеннях додаткові сейфи для зберігання готівки. Запас палива цих джерел має становити щонайменше 7 днів.

Наперед певні чергові відділення також мають бути забезпечені резервними джерелами живлення. У них мінімальний запас палива має бути не меншим за дводенний. При цьому має бути джерело поповнення запасів палива у разі потреби.

Крім того, банки повинні подбати про резервні (супутникові) канали зв’язку для діючих відділень. Клієнтам має бути доступний список працюючих чергових відділень. Його слід опублікувати на сайті банку. Крім того, адреси діючих відділень повинні мати контакт-центр банку, а також Нацбанк.

Списки діючих відділень також мають бути вивішені на вхідних дверях інших відділень, які працюватимуть під час блекаута.

Якщо буде великий наплив клієнтів до чергових відділень ПриватБанку, Ощадбанку чи інших банків, то потрібно тимчасово перемістити туди частину техніки з непрацюючих відділень. Слід передбачити збільшення комплексів самообслуговування у чергових відділеннях.

Джерело: finance

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні